Mesto odpredá budovu starej polikliniky za sumu 307.000 eur

18.06.2012 Snina

Snina 18. júna (TASR) - Mesto Snina vyhodnotilo v týchto dňoch verejno-obchodnú súťaž (VOS), cez ktorú ponúklo na odpredaj budovu takzvanej starej polikliniky na Strojárskej ulici. Poslanci Mestského zastupiteľstva sa s jej výsledkami stotožnili a odpredaj objektu, kde prevádzkuje svoje ambulancie viacero lekárov, schválili s podmienkou, že bude aj naďalej slúžiť predovšetkým na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.
"Na základe uznesenia MsZ mesto Snina pripraví kúpno-predajnú zmluvu na odpredaj starej polikliniky," ozrejmila hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa s tým, že spomínaný objekt bude samospráva predávať košickej spoločnosti Allmedical za 307.000 eur. Ako dodala, podmienky VOS splnil dve spoločnosti, no MsZ sa napokon priklonilo k výhodnejšiemu variantu. "Víťazná spoločnosť ponúkla vyššiu cenu," podotkla hovorkyňa. Zároveň dodala, že mesto zapracuje v súlade s podmienkami VOS do budúcej kúpno-predajne zmluvy viacero svojich požiadaviek.
Predmet obchodnej verejnej súťaže napríklad nebude možné využívať na prevádzkovanie reštauračných a kaviarenských služieb či hazardných hier. Nesmie byť zároveň prebudovaný na výrobnú halu. "Podnikateľská činnosť v predmetnom objekte musí byť prioritne zameraná na poskytovanie zdravotníckej starostlivosti a musí byť v súlade s platným Územným planom mesta Snina. Nedodržanie týchto podmienok bude sankcionované zmluvnou pokutou vo výške 33.194 eur," uvádza sa v stanovisku mesta.
Ďalšia zmluvná podmienka bude zaväzovať nového vlastníka objektu k jeho rekonštrukcii. V lehote do jedného roka od účinnosti zmluvy o prevode vlastníctva, bude povinný na vlastné náklady začať s vonkajšou obnovou stavby, a to výmenou okien, opravou strechy i vonkajšej fasády. V suteréne budovy si na základe zmluvy mesto zároveň ponechá sklad civilnej obrany na rozlohe približne 166 m2 za symbolické nájomné v sume jedného eura za rok.
 

Vyberte región